RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Висування Тищенка в мери Києва підвищує шанси на перемогу кандидата "Слуги народу" - результати опитування

Опитування "Центру політичного консалтингу" на середину травня 2020 засвідчило тенденцію посилення позицій партії "Слуга народу" за умови висунення в мери Києва народного депутата Миколи Тищенка.

Про це йдеться на сайті Центру.

У травні 2020 за кандидатуру Тищенка готові проголосувати 19,2% виборців Києва. У той же час висунення кандидатури народного депутата Олександра Ткаченка знижує результативність представника "Слуги народу" - за Ткаченка проголосують 7,5% жителів столиці.

Чинний міський голова Віталій Кличко в травні 2020 переміг би з результатом 31,1%, якщо кандидатом від "Слуги народу" буде визначений Микола Тищенко. Більше голосів отримає Кличко, якщо партія "Слуга народу" висуне кандидатом Олександра Ткаченка. В такому випадку Кличко набирає 34,4% голосів.

Результати соціології показують, що висунення Миколи Тищенка в мери Києва підвищує шанси перемоги кандидата від "Слуги народу".

Народні депутати фракції "Слуга народу" звернулися до президента Зеленського з проханням провести праймеріз на висунення кандидата в мери Києва. Член фракції Олександр Качура в своєму телеграм-каналі опублікував звернення депутатів.

"Все частіше в засобах масової інформації з'являються повідомлення про те, що проти нинішніх глав міст, а серед них і проти Київського міського голови Віталія Кличка, від політичної партії "Слуга народу" планують кулуарно висунути "технічних" кандидатів, які не матимуть шансів на перемогу в місцевих виборах. Для запобігання будь-яких звинувачень проти партії "Слуга народу", зокрема, у фальсифікаціях, маніпуляціях і домовленостях з корумпованими елітами, вважаємо за необхідне забезпечити проведення політичною партією "Слуга народу" об'єктивних внутрішньопартійних виборів (праймеріз)", - сказано в заяві депутатів "Слуги народу".