RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Кияни чекають, що Зеленський підтримає на виборах Кличка - політолог

Соціологічні опитування в червні демонструють впевненість позицій чинного глави Києва Віталія Кличка.

Про це заявила в ефірі "4 каналу" політолог Олександра Решмеділова.

"Згідно з останньою соціологією ситуація в Києві наступна: до Київради слуги заходять з непоганим результатом, а от симпатії киян схиляються в бік чинного міського голови Кличко і цю ситуацію слугам народу перебити буде важко. Тим більше, що кияни очікують, що президент підтримає Кличка", - зазначила Решмеділова.

Політолог зазначила, що тільки частина кандидатів працюють з виборцями. Інші ж не намагаються вирішувати реальні проблеми жителів Києва.

"Якщо подивитися, хто яку роботу проводить, то бачимо, що пан Тищенко рухається згідно з методичкою: це борди, інша соціальна діяльність, адресна допомога. Інші кандидати більше змагаються за мікрофон журналістів, ніж за серця і розуми киян, тому результативність може бути різна", - впевнена політолог.

Раніше стало відомо, що червневе опитування ВГО "Передові правові ініціативи" демонструє збереження жителями Києва своїх переваг - за чинного міського голову Кличка готові проголосувати 35,03%, за народного депутата, кандидата від партії "Слуга народу" Миколу Тищенка - 18,83% киян. Таким чином, Віталій Кличко і Микола Тищенко зберегли лідерські позиції в опитуванні виборців. Як і за результатами травневого опитування, соціологія показує, що висунення Тищенка в мери Києва підвищує шанси перемоги кандидата від "Слуги народу". Якщо кандидатом від "Слуги народу" буде визначено Віктора Ляшка, то він набирає тільки 5,83% голосів. При такому сценарії зростає підтримка Віталія Кличка, за якого готові проголосувати 38,41% виборців.

Опитування ВГО "Передові правові ініціативи" констатувало, що 33,01% киян вважають, що президент Володимир Зеленський на виборах мера столиці повинен підтримати Віталія Кличка. На другому місці за президентською підтримкою на посаду мера виявився Микола Тищенко - 22,55%.

Раніше депутати фракції "Слуга народу" звернулися до президента Зеленського з проханням провести праймеріз на висунення кандидата в мери Києва.

"Все частіше в ЗМІ з'являються повідомлення, що проти нинішніх глав міст, а серед них і проти київського міського голови Кличко, від партії"Слуга народу"планують кулуарно висунути"технічних"кандидатів, які не матимуть шансів на перемогу у виборах. Для запобігання звинувачень проти партії, зокрема, у фальсифікаціях і домовленостях з корумпованими елітами, вважаємо за необхідне забезпечити проведення партією "Слуга народу" об'єктивних внутрішньопартійних виборів (праймеріз)", - сказано в заяві депутатів.