RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

На виборах в Києві лідирують партії "Слуга народу" Зеленського і "Удар" Кличка, - соцопитування

Віталій Кличко - лідер електоральних симпатій серед кандидатів в мери, а "Слуга народу", "Удар", "Європейська солідарність" і "Батьківщина" - серед партій на виборах до Київради, які повинні відбутися 25 жовтня.

Про це свідчать результати опитування, проведеного громадською організацією "Передові правові ініціативи".

Відзначається, що опитування проводилося 16 серпня серед мешканців Києва. Результати показують, що рейтинг чинного мера Києва Віталія Кличка зростає, він залишається лідером електоральних симпатій серед кандидатів на посаду мера. Якби вибори відбулися наступної неділі, за Кличка проголосували б 41,60% виборців. Кандидат від "слуг народу" Ірина Верещук завдяки рейтингу партії отримує 10,41% і посідає друге місце. На третьому місці електоральних симпатій Олексій Кучеренко від ВО "Батьківщина" - 9,23%, на четвертому - Олексій Гончаренко від "Європейської солідарності" - 7,05%, на п'ятому місці - Сергій Притула від "Голосу" - 5, 44%.

Слід зазначити, що електоральні симпатії виборців дещо змінилися в порівнянні з червневим опитуванням. Партія "Слуга народу" і "Європейська солідарність" почали втрачати голоси, у "Удару", "Батьківщини" - навпаки, виросли показники електоральних симпатій.

Результати даного опитування показали, що рейтинг партії "Слуги народу" просів на 8%, незважаючи на втрату відсотків, за СН готові проголосувати більшість киян - 21,20%. На друге місце виходить партія чинного мера Віталія Кличка "Удар", яка покращила свої показники на 3,5% в порівнянні з результатами опитування в червні. За "Удар" готові проголосувати 18,55% киян.

На третьому місці "Європейська солідарність" - 14,75%. У порівнянні з червнем, ЄС втратила 2,9%.

"Батьківщина" займає четверте місце з невеликим відривом від ЄС. За неї готові віддати свої голоси 12,25% виборців. У порівнянні з минулим опитуванням "Батьківщина" поліпшила свої показники на 2,6%.

ОТЗЖ, що висунула на вибори мера, по суті двох кандидатів офіційно Олександра Попова і неофіційно - Андрія Пальчевського, отримує лише 5,92% електоральних симпатій на виборах до Київради.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВибори
Теги: