RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Зеленський втрачає підтримку виборців, Притула випереджає Кличка та Разумкова - опитування

Якби вибори на пост президента України відбулися найближчим часом, за чинного главу держави Володимира Зеленського проголосували б 29% українців. Цей показник нижчий, ніж результат Зеленського у першому турі президентських виборів минулоріч, де він набрав понад 30% голосів.

Такі дані оприлюднила Соціологічна група "Рейтинг".

Відповідно до результатів опитування, на другому місці електоральних симпатій виборців, які вже визначилися, нардеп та співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко - 15,5% голосів. Слідом ідуть п’ятий президент Петро Порошенко - 14% та лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко - 9,3%.

Несподіванкою стала поява у рейтингу волонтера та кандидата у мери Києва від партії "Голос" Сергія Притули, який поки що про свої президентські амбіції не заявляв. За нього готові проголосувати вже 3,6% українців. Примітно, що у головного конкурента Притули на виборах київського міського голови Віталія Кличка рейтинг підтримки значно нижчий - на рівні 0,7%.

Очільник парламенту та лідер пропрезидентської фракції Дмитро Разумков теж не може похвалитися великою підтримкою серед українців. За нього готові проголосувати лише 2,7% виборців.