RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

"Реалізуйтеся в інших проектах": ЄС в Київській області очистилася від тих, хто співпрацює з "зеленими"

"Європейська Солідарність" на Київщині не висуває своїми кандидатами людей, які співпрацювали з діючими мерами, що висуваються під брендом "Слуга народу".

Про це у Facebook пише народний депутат України, перший номер в списку "ЄС" до Київської обласної ради Вікторія Сюмар.

За її словами, місцеві вибори 2020 не прості.

"Ковід-19; відверто слабка влада, яка не має своєї партії і тому заганяє кримінальними справами рейтингових мерів балотуватися від Слуг; самі мери, яким байдуже партійний бренд, бо важливо зберегти свої вотчини і свою владу", - констатує Сюмар.

На думку політика, для більшості діючих мерів цьогорічні вибори – це шанс зберегти свою владу.

"Більшість діючих мерів - це не про ідеологію. Це про владу і як її зберегти. І тому ці мери в своїх регіонах скупили багато партій як франшизу. Всі добре знають ці партії", - відзначає політик.

За її словами, завдання "Європейської Солідарності" перемогти на виборах.

"Європейська Солідарність" - не франшиза. Це політична партія, яка висуває своїх кандидатів і буде боротися з кандидатами від Слуг народу, За Майбах та інших проектів у Київській області і в інших регіонах. Боротися за перемогу без "договорняків", - додає депутат та застерігає, що від цих виборів залежить дуже багато, - "Бо заграючись в договорняки можна програти країну".

Київська територіальна організація партії "Європейська Солідарність" заявила про очищення від людей, які вважали за можливе одночасно бути в партії і співпрацювати з чинними мерами, що висуваються під брендом "Слуга народу". В заяві, зокрема, йдеться, що на місцевих виборах мери змушені, часто під тиском силових органів, працювати з партією влади або "її сателітами типу "За майбутнє". Так влада "заганяє мерів у свій партійний проект".

"Якщо комусь зобов’язання перед мерами або свої місця в списку важливіші від спроможності всіх разом, спільно, протистояти викликам, перед якими поставила країну некомпетентна "зелена" влада, то ми бажаємо таким людям реалізовувати власні амбіції в інших проектах. Бо в ідеологічної партії "Європейська Солідарність" значно глобальніші завдання", - йдеться в заяві партії.