RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

"Гроші не працюють на місто, а крадуться": Загід Краснов розкритикував бюджетну політику мера Дніпра

У Дніпрі діючий мер Борис Філатов організував схему, згідно з якою може розподіляти гроші з бюджету міста на свій розсуд без громадського контролю з боку городян, і тим самим створив величезний простір для корупції.

Про це заявив лідер партії "Громадська сила" Загід Краснов.

"У мера Дніпра в руках 15 мільярдів бюджету Дніпра. Але ці гроші не працюють на місто, не працюють на людей. Вони крадуться. А ви знали, що мер не підписує жодного фінансового документа? А значить, не несе ніякої відповідальності. Вони можуть робити з цими грошима, що захочуть. Безкарно. Захочуть - вкрадуть через корупційні схеми. Захочуть - витратять на свій піар. Захочуть - організовують свій бізнес і будуть заробляти на кожному з нас. На парковках. На підвищенні тарифу, на вивезення сміття в три рази. На підвищення земельного податку", - заявив він.

Загід Краснов закликав жителів Дніпра звернути увагу на вкладення з міського бюджету в інфраструктуру та на інші потреби міста, а також згадав відкриті кримінальні справи проти місцевих чиновників з оточення мера.

"Але ці 15 мільярдів - не гроші мера і його команди. Це наші податки. Ми їх платимо, щоб вирішувалися проблеми міста. Наші проблеми. Скільки з цих 15 мільярдів вкладені в ваше життя, в комфорт і безпеку ваших сімей, в майбутнє ваших дітей ? Сльози. Велика частина вкрадена. Ми повинні розуміти, що більше 280 кримінальних проваджень на чиновників мерії - за своєю суттю це кримінальні виробництва проти самого мера. Тому що нічого в місті не відбувається без його відома і схвалення. Просто він нічого не підписує. Гроші освоюються через управління, департаменти, комунальні підприємства. Кожна з них окрема юридична особа - зі своїм рахунком, бухгалтером і можливостями вкрасти. Мер делегує їм повноваження освоювати бюджет, щоб не нести відповідальності за цей злочин. Відповідати перед законом будуть "фунти", - зазначив він.

Лідер партії "Громадська сила" заявив, що в разі свого обрання мером Дніпра планує зупинити практику перекладання реальної відповідальності з боку градоначальника і зробити таким чином міський бюджет прозорим і доступним для контролю городянами.

"Делегувати повноваження - право, але не обов'язок мера. Час припиняти цей грабіж людей. Коли я стану мером, першим моїм рішенням стане ліквідація всіх цих додаткових юридичних осіб при мерії. Всі фінансові документи я буду підписувати особисто. Я буду нести персональну відповідальність і перед законом, і перед вами - за свої дії, і за дії членів моєї команди. Тільки коли мер відповідатиме за кожну копійку, витрачену з бюджету, місто почне жити і розвиватися. І так буде!", - підкреслив Загід Краснов.