RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Європейська Солідарність" звинуватила владу у висуненні клонів на місцевих виборах

Щоб вибити з перегонів кандидата на голову Борщагівської ОТГ від партії "Європейська Солідарність" Олеся Кудрика, влада вдалася до технології висування "клонів".

Про це йдеться в заяві Київської територіальної організації партії "Європейська Солідарність".

Як стверджують у "ЄС", територіальна виборча комісія з порушенням законодавства зареєструвала двох однофамільців Кудрика – безробітних 72-річного Валентина Кудрика та 56-річного Віталія Кудрика.

"Постанову про реєстрацію кандидатів-"клонів" підписав голова ТВК, хоча по закону повинен підписати головуючий на засіданні. Втім "ручні" суди закривають очі на порушення закону", - йдеться у документі.

Партійці пояснюють такі дії влади страхом.

"На даний момент діючий сільський голова Софіївської Борщагівки Олесь Кудрик є лідером передвиборчих перегонів. Лише грубе порушення виборчого законодавства може дати владі шанс перемогти рейтингового кандидата від "Європейської Солідарності", - йдеться у заяві.

"Європейська Солідарність" закликає всіх учасників виборчого процесу дотримуватися чинного законодавства. Від правоохоронних органів "ЄС" вимагає розслідувати появу кандидатів-"клонів" та покарати порушників закону.