RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Дружина і брат нардепа Лабазюка мають скласти мандати при їх обранні до облради - політолог

Щоб уникнути електоральних втрат партії "За майбутнє" в Хмельницькій області керівництву партії слід зобов'язати дружину і брата нардепа Сергія Лабазюка, який очолює обласну організацію політичної сили, оголосити про складання мандатів депутатів в разі обрання до облради.

Про це написав політолог Кирило Молчанов в Facebook.

Молчанов висловив думку, що бажання нардепа трьох скликань Сергія Лабазюка взяти під контроль осередок партії "За майбутнє" на Хмельниччині "вилилося в скандал". В результаті рішень політика "За майбутнє" ризикує "отримати плачевний результат в регіоні".

"Крім себе, він засунув в список до облради дружину і старшого брата. Як вже стає очевидним, серйозно помилився", - пише експерт.

Молчанов уточнив, що з партії зі скандалом пішли кілька авторитетних людей, які додавали "За майбутнє" рейтинг. В результаті, скандали з формуванням виборчих списків можуть погіршити показники "За майбутнє" в Хмельницькій області, вважає він.

З огляду на це, вважає політолог, центральному керівництву партії було б вдатися до прийняття оперативних рішень, не виключено, що кадрових, які зменшать загрозу подальших втрат підтримки в регіоні.

"Можливо навіть слід публічно заявити про те, що дружина і брат Сергія Лабазюка складуть свої мандати, в разі якщо оберуться депутатами", - підкреслює Кирило Молчанов.

Політолог зазначає, що напередодні дня голосування ЗМІ нагадали про "справу помічників" - сепаратистський скандал за участю помічників народних депутатів, в якому фігурував нардеп Лабазюк. На одній з прес-конференцій Лабазюк озвучив тезу про необхідність виборності губернаторів і глав районних адміністрацій.

"В силу особливостей, в Хмельницькій області це навряд чи оцінять", - вважає Кирило Молчанов.

Як раніше писали ЗМІ, результатом спроб Лабазюк взяти під контроль Хмельницьку обласну організацію "За майбутнє" стало публічне рішення відомого в області аграрія Аліма Міщука припинити контакти з партією. Також рішення вийти зі списку "За майбутнє" прийняв голова Хмельницької облради Михайло Загородній.