RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Олексій Кучер "наїхав" на віце-мера Харкова Терехова через "саботаж боротьби з пандемією"

Глава Харківської ОДА Олексій Кучер, який балотується в мери Харкова від "Слуги народу", розкритикував заступника міського голови Ігоря Терехова за саботаж боротьби з пандемією.

Про це пише сайт міста Харкова з посиланням на ефір "Право на владу".

Кучер повідомив, що віце-мер ігнорує засідання обласної комісії з екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в той же час знаходить час для відвідування зоопарку.

"У нас інспектуються зоопарки, але при цьому не інспектуються лікарні", - обурився губернатор.

За словами Олексія Кучера місто довгий час "не вірило" в коронавірус, і навіть після того, як захворів Кернес, його підлеглі не стали вести себе більш відповідально.

"Міська влада всіляко демонструвала відсутність коронавірусу і продовжують це робити. Трагізм і містика ситуації: зникнення Геннадія Адольфовича, відсутність його в місті, боротьба з коронавірусом - всі ці речі взаємопов'язані", - зазначив губернатор.

Він звернув увагу, що багато проблем міських лікарень залишаються невирішеними, в той час як основний удар взяли на себе обласні медустанови. Терехов не дав відповідь на питання про стан здоров'я Кернеса. Він продемонстрував довідку з "Шаріте" тижневої давності, що підтверджує, що харківський мер лікується в цій клініці. У зв'язку з цим Олексій Кучер заявив, що виборчий процес в день голосування 25 жовтня не буде завершено.

"З урахуванням того, що відбувається, після 25 числа вибори в Харкові тільки почнуться", - підкреслив кандидат в мери Харкова.

Геннадій Кернес і Олексій Кучер, згідно з результатами соцопитування компанії Content Dynamics, виходять у другий тур виборів меора Харкова. За Кернеса збираються проголосувати 46,7%, а за Кучера - 20,3% харків'ян.

Як пише видання, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що "через таких мерів як Кернес багато стали жертвами коронавірусу". По відношенню до мерів-порушників карантину відкриті кримінальні справи.

"Я нічого поганого не бажаю меру Харкова. Він у складній ситуації. Він тяжко хворіє. Не буду нічого поганого говорити. Мало того, він для Харкова робив, напевно, речі важливі. Але ми з ним говорили кілька разів, і він нас потім послухав , зупинив метро, коли відчув, що кількість хворих зростає. Після цього він говорив, що все буде нормально, а зараз він захворів, на жаль, і ситуація у нього складна", - нагадав Володимир Зеленський.

Геннадій Кернес вже два місяці не з'являвся на публіці, не брав участі в ефірах, не записував звернень і т.д.

16 вересня мер Харкова був доставлений до Берліна, де його госпіталізували в елітну клініку "Шаріте". У Харківській міськраді підтвердили, що Кернес заразився коронавірусом, на тлі якого у нього почалося двостороннє запалення легенів і загострилися хронічні хвороби.