RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Шанс змінити країну": в ОПЗЖ вказали на важливість відповідального голосування на місцевих виборах

25 жовтня в Україні відбудуться вибори до місцевих органів влади. Від їх результатів залежить, чи зможе країна стати на шлях розвитку або ж криза продовжиться.

Про це йдеться в заяві на сайті партії "Опозиційна платформа - За життя".

Як зазначають в партії, чинна влада не докладає достатніх зусиль для врегулювання конфлікту на Донбасі, урізає соціальну підтримку населення і освітні програми. При цьому зекономлені кошти виділяються на силовий блок і формування фактично іноземних наглядових рад в державних компаніях.

"У них немає іншої програми крім виконання вказівок зовнішніх кредиторів. А це означає, що буде розпродана земля і стратегічні підприємства. Влада буде набирати нові кредити, залишивши вітчизняні підприємства без підтримки, а українців - ні з чим. Нас чекає подальше руйнування медицини. Це величезний ризик для країни в умовах епідемії", - зазначили в партії.

Як вказали в ОПЗЖ, місцеві вибори 25 жовтня можуть бути кроком до того, щоб почати "повне перезавантаження влади".

"На плечах у місцевого самоврядування лежить безліч завдань. Тому дуже важливо, хто буде вирішувати всі ці проблеми в місцевих радах і хто обійме посаду мера міста. Тут не повинно бути популістів і "випадкових людей", які вміють тільки розводити руками і шукати винних. громадам потрібні досвідчені і відповідальні керівники, справжні професіонали своєї справи", - заявили в партії.

"Опозиційна платформа - За життя" вказала на зростання своїх рейтингів перед виборами і на падіння рейтингів влади, що говорить про втому населення від курсу влади.

"Спробам фальсифікацій і маніпуляцій, які відбуваються зараз з боку влади і партій війни, ми повинні протиставити громадянську рішучість. Не можна допомагати "новим обличчям", партії війни і їх "двійникам" розоряти країну", - зауважили в ОПЗЖ.