RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Слуги Народу" матимуть потужне представництво у місцевих радах: Олександр Корнієнко про результати виборів

Партія "Слуга Народу", яка має більшість мандатів у Верховній Раді, тепер отримає і представництво у місцевих органах влади по всій країні.

Про це заявив голова партії Олександр Корнієнко на брифінгу в Києві, пише УНІАН.

За попередніми даними паралельного підрахунку голосів, проведеного партією, "Слуга Народу" отримала 20% мандатів до обласних рад (партія "ЄС" — 17%, ОПЗЖ — 13%). У районних радах партія "Слуга Народу" має трохи менший відсоток, але все одно лідирує із 17% з 5300 мандатів. Крім того, за наявною інформацією із 17 областей, громади обрали 146 голів — представників "Слуги Народу" (15%).

За словами Корнієнка, ці цифри можуть дещо змінитися, адже опрацювання інформації з регіонів триває. Він також зазначив, що вибори пройшли відповідно до чинного законодавства, а наявні порушення не були значними та системними, тож не вплинуть на результат.

Громадські організації та міжнародні спостерігачі відзначили високий рівень підготовки й демократичність проведених місцевих виборів. "ГО "ОПОРА" і Комітет виборців України відзначили прозорість і демократичність процесу.

"ГО "ОПОРА" визнала, що ці вибори були вкрай конкурентними й відбулися відповідно до законодавства України. Комітет виборців України зазначив, що вибори відповідали демократичним стандартам, а порушення в переважній більшості не мали суттєвого впливу", — підсумував Олександр Корнієнко.