RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Дані з 80% дільниць: "Слуга Народу" нарощує представництво в районних радах - ЗМІ

Партія "Слуга Народу" продовжує паралельний підрахунок голосів, після обробки даних з 80% дільниць, партія продовжує лідирувати на виборах до обласних і районних рад. Водночас загальна кількість мандатів збільшується.

Про це пише "Главком".

Згідно з попередніми оцінками до районних рад проходить 910 представників "Слуги Народу" (раніше повідомлялося про 861 мандат). А до обласних рад — 307. Показники президентської партії — найвищі серед загальнонаціональних політсил.

За даними паралельного підрахунку лідерами у виборах до обласних рад "Слуги Народу" стали у Дніпропетровській, Сумській, Житомирській та Чернівецький областях.

За словами голови партії Олександра Корнієнка, "Слуга Народу" вступатиме в ситуативні коаліції в місцевих радах. Зокрема, з місцевими партіями.

"Я думаю, що ми будемо шукати партнерів серед конструктивних сил. Насамперед серед місцевих партій, там де в нас немає якогось жорсткого протистояння", — сказав Корнієнко.

Він додав, що закон не передбачає обов’язкового утворення коаліцій у місцевих радах, і депутатам необхідно буде об’єднуватися для ухвалення важливих для громади рішень.