RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

За фактом фальсифікації протоколів в Дарницькому районі Києва порушено кримінальну справу - ОПЗЖ

У Дарницькому районі Києва попереджено спробу фальсифікації виборчих протоколів - за результатами підрахунку голосів на виборчій дільниці №800133 за "Опозиційну платформу - За життя" проголосувало 48 осіб, за партію "Перемога Пальчевського" - 40. Районна ТВК відправила протокол на уточнення в дільничну виборчу комісію, оскільки в протоколі містилися помилки технічного характеру. Однак, уточнений протокол, що повернувся в ТВК, містив не тільки виправлення технічної помилки, але і зміну кількості голосів: за ОП-ЗЖ виявилося всього 8 голосів (на 40 голосів менше), а за "Перемогу Пальчевського" - 80 голосів (на 40 більше, ніж в первісному протоколі).

Про це повідомляє прес-служба партії ОПЗЖ.

Як стверджують в партії, така ж фальсифікація відбулася на виборчій дільниці №800188 в тому ж Дарницькому районі - у ОП-ЗЖ на користь "Перемоги Пальчевського" "вкрали 29 голосів".

Виявивши ці фальсифікації, представники районної територіальної виборчої комісії викликали поліцію, яка встановила підробку цих протоколів. Члени дільничних виборчих комісій дали свідчення, що вони не підписували протоколи зі зміненими даними, де у ОП-ЗЖ зняли голоси на користь "Перемоги Пальчевського". За заявою ОП-ЗЖ відкрито кримінальне провадження, за фальсифікацію протоколу винним особам загрожує кримінальна відповідальність до 10 років позбавлення волі.