RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У партії "Слуга Народу" відповіли на звинувачення у фальсифікаціях у Кривому Розі

Політсилу "Слуга Народу" звинувачують у невірному підрахунку голосів у Довгинцівському районі Кривого Рогу. На одній з дільниць виявили: за кандидата в міську раду від "Слуги народу" Юрія Сову виборці віддали не 154 голоси, як було записано у протоколі, а 35. В ЗМІ у фальсифікаціях звинувачували голову дільниці, де проводили підрахунок - також представниця партії "Слуга Народу". Проте, у політсилі наголошують - цифри у протокол голова не писала.

Про це повідомляє сайт дніпровського регіонального 34-го телеканалу.

"По дільниці № 121540, де було виявлено, що по кандидату від "Слуги Народу" була записана одна кількість виборчих бюлетенів, а насправді виявилось, що на 119 менше, з’ясувалось, що ця сума, 154, взагалі стояла за партію. У нас виникли сумніви, що одна сума стоїть за партію в цілому, і також за кандидата. Тобто, секретар яка є, і в її повноваженнях заповнювати протоколи, під час підрахунку голосів, зробила помилку. Записавши голоси для цього кандидата", - повідомила голова Довгинцівської територіальної виборчої комісії Ольга Орлова.

"На цю дільницю наша уповноважена особа викликала поліцію. Тому що у нього теж були сумніви з правильності даних, які занесені в протокол. У підсумку після перерахунку було виявлено, що членами комісії була допущена помилка. Ми до цього відношення не маємо, більш того, наші опоненти говорять, що голова комісії від Слуги Народу, і це було зроблено цілеспрямовано. Я хочу прокоментувати - протокол складає секретар комісії, секретар його веде, тобто всю ручну роботу робить він", - заявив представник штабу Дмитра Шевчика Євгеній Ковальов.

У трьох районах Кривого Рогу ще будуть перераховувати голоси. Таке рішення суду, як вважають журналісти – "на користь представників кандидата на пост мера Дмитра Шевчика". Вони помітили, що до декількох районних комісій звозили бюлетені у неопечатаних або пошкоджених боксах. Тож, подали скаргу та вимагали перегляду. В окружному суді Дніпра постановили - перерахувати бланки з шести виборчих дільниць. Порушення зафіксували у Саксаганському, Тернівському та Центрально-Міському районах

"За трьома нашими позовами було часткове задоволення. Тобто суд постановив перерахувати деякі дільниці в зв'язку з тим, що є дійсно порушення і пакети з виборчою документацією розкривалися", - додав представник штабу Дмитра Шевчика Євгеній Ковальов.

"Фігурувало 16 дільниць, з них по двом суд нас зобов’язав здійснити перерахунок. Рішення суду вступає в законну силу після закінчення строку на апеляційне оскарження. Строк оскарження за цими категоріями справ - дві доби", - сказав член Саксаганської районної комісії Кирило Мирошніченко.