RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Переможцями місцевих виборів варто вважати "партії мерів" та "Батьківщину" – експерт

Друге місце "Батьківщини" за кількістю депутатів серед усіх політичних сил та першість серед позавладних є гарним результатом для команди, яка орієнтувалася на конкретні потреби людей і не спекулювала на питаннях, що розколюють країну.

Про це заявив політичний експерт Андрій Золотарьов в інтерв’ю UKRLIFE.TV.

"Батьківщина" – єдина структурована політична партія, яка має реальне представництво від Луганська до Закарпаття. На відміну від тих сил, які банально продають партійні франшизи. Як результат – друге місце, 10% депутатських мандатів", – зазначив аналітик.

За його словами, підсумки місцевих виборів стали найкращою соціологією, яка дозволяє "Батьківщині" розраховувати й на один з перших результатів під час майбутньої парламентської кампанії. Також місцевими перегонами сьогодні мають бути задоволені й так звані "партії мерів", – вважає Золотарьов.

"Виграла також така собі "партія регіональних еліт". Якщо рік тому електоральна карта України була вся зелена, то сьогодні вона нагадує шкуру леопарда", – підсумував експерт.

Відповідно до попередніх даних ЦВК, 14.5% від усіх обраних депутатів є висуванцями "Слуги Народу", 10.5% – "Батьківщини". Далі йдуть партії "За майбутнє", ОПЗЖ, "Європейська солідарність" та інші. Партія Володимира Зеленського має п’ять з половиною тисяч депутатів по всій країні, партія Юлії Тимошенко – майже чотири тисячі.