RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Після зняття Марусі Звіробій з виборів у "Буковельскому" окрузі соцопитування показало суттєві зміни - експерт

Політичний експерт Кирило Сазонов констатував зростання напруження у 87-му виборчому окрузі після зняття Марусі Звіробій з виборчих перегонів на користь "свободівця" Руслана Кошулинського.

На своїй сторінці в Facebook він наводить результати телефонного опитування, проведеного Українською соціологічною службою, за яким "відстань між першими чотирма кандидатами - всього 1,5%".

За його інформацією, четверка лідерів виглядає наступним чином:

  • Ноняк - 18,6%;
  • Кошулинский - 18,2%;
  • Вірастюк - 17,3%;
  • Шевченко - 17,1%.

Втрату лідерських позицій Шевченка, на думку експерта, спричинило не лише зняття кандидата від ЄС на користь представника "Свободи". Проти Шевченка працює також і карантин по статусу "червоної зони" і велика кількість захворілих у регіоні.

"Ось тут виборець, здається, вже трошки інакше подивився на працюючий під час карантину "Буковель", - вважає політексперт.

Сазонов прогнозує, високу ймовірність фальсифікацій і зловживань у процесі голосування і підрахунку голосів, оскільки явка буде не високою - на рівні 30 відсотків, вирішувати все будуть буквально десятки чи сотні голосів.

"Явка нижча за 30% при різниці між лідером і четвертим у 1,5% - це просто пекельна суміш. Агітувати далі не має жодного сенсу. Ключове завдання - довести свого виборця до дільниці. Вирішувати будуть десятки чи сотні голосів. Уявляєте, яка буде рубка, фальсифікації, битва в комісіях? Я боюсь навіть уявити собі це..." - пояснює Сазонов.