RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Захід передумав тиснути на Україну через вибори в ЛНР/ДНР: журналіст дізнався про приховані мотиви

Західні лідери послабили тиск на Україну в питанні проведення виборів на окупованих територіях Донбасу.

Про це в статті для ZN.UA написав відомий журналіст Сергій Рахманін з посиланням на свої джерела.

За даними журналіста, як і раніше, рішення конфлікту на сході лідери і в США, і в Європі хочуть зробити своїм досягненням у ході передвиборної кампанії 2017 року. Але вони усвідомили, що поспіх у цій справі може тільки нашкодити.

"Змінилася ситуація всередині України. З одного боку, опитування фіксують стабільне падіння довіри населення до влади в цілому і серйозне падіння довіри до президента зокрема. І наскільки загальмує цей процес зміна прем'єра — питання. З іншого боку, соцзаміри демонструють зростання числа тих, хто проти припинення війни за всяку ціну", - пише журналіст.

Він наводить дані нещодавнього дослідження Центру Разумкова, згідно з яким 56,4% виступили проти надання ОРДЛО "особливого статусу", 52,5% — проти проведення там виборів до відновлення Києвом контролю над територіями, 42,3% — проти амністії "учасників подій" на Сході.

За даними Рахманіна, схожі цифри є ще в кількох закритих опитуваннях, які уважно вивчали в США, Німеччині та Франції.

"Висновки, до яких, судячи з усього, прийшли на Заході: зайва поспішність у питанні про вибори в ОРДЛО може посилити внутрішню напругу в Україні; президент Порошенко на сьогодні недостатньо впливовий і авторитетний, щоб швидко і безболісно "продавити" це питання в парламенті ...; форсована реалізація "мінського сценарію" (на чому ще зовсім недавно наполягав Захід) може ще більше дестабілізувати ситуацію в державі, ще більше послабити авторитет влади. А це зіграє на руку Москві", - йдеться в статті.

В кінцевому підсумку поспіх з виборами може призвести не до миру, а до реальної ескалації, пише журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що у президента Петра Порошенка практично підготували законопроект про вибори на окупованих територіях і мають намір протягнути його через парламент.