RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У Путіна знайшли новий спосіб "доїти" анексований Крим

Уряд Росії має намір розширити вільну економічну зону окупованого Криму за рахунок прибрежної зони півострова.

Про це повідомляє російське видання Известия з посиланням на співрозмовника в уряді.

За даними видання, уряд найближчим часом внесе в Державну думу РФ законопроект «Про розвиток Кримського федерального округу і вільну економічну зону на територіях Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя».

Поправками планується включити до складу вільної економічної зони (ВЕЗ) окупованого Криму всю прибережну лінію півострова і територіальні води шириною 12 морських миль (22,2 км). Статус особливої економічної зони передбачає пільгове оподаткування та часткову компенсацію витрат резидентів. Законопроект був схвалений минулого тижня на засіданні уряду РФ.

Як пояснила помічниця міністра економічного розвитку РФ Олена Лашкина, запропоновані зміни допоможуть розвитку транспортної інфраструктури, яхтовому туризму і парусному спорту, організації вантажопасажирських перевезень та створенню додаткових робочих місць.

Як повідомляв "Апостроф", у матеріалі міжнародного видання Business Insider говориться, що після завершення Росією будівництва Керченського мосту в анексований Крим він може впасти. Підкреслюється, що міст будується в неправильному місці і неправильним способом.