RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Україна намагалася втрутитися в американські вибори, щоб допомогти Клінтон, - ЗМІ

Українські чиновники під час виборчої кампанії в США намагалися допомогти Хілларі Клінтон і підірвати позиції Дональда Трампа.

Про це пише Politico.

За даними видання, Київ допомагав офісу Клінтон шукати компромат на її опонента, щоб нашкодити його кампанії. Крім того, в статті нагадується, що українські чиновники поширювали інформацію про те, що головний помічник Трампа - Пол Манафорт - причетний до корупції. Так, НАБУ опублікувало документи, згідно з якими Манафорт отримав понад 12 млн доларів з "чорної каси" Партії регіонів.

"Українські зусилля вплинути на передвиборні перегони в США відбилися у спробах змусити до відставки Манафорта і в поширенні чуток, що кампанія Трампа тісно пов'язана з ворогом України на сході - Росією. Однак вони були набагато менш узгоджені або централізовані, ніж хакерські атаки Росії і поширення листів Демократичної партії", - йдеться в статті.

У той же час видання визнає, що доказів причетності України до втручання у виборчий процес в США мало. Більш того, втручання могло стати неможливим через неприборкану корупцію і постійну економічну боротьбу в Україні.

У статті підкреслюється, що у Києва традиційно міцні відносини з американськими адміністраціями, але Україна могла перейматися через можливий прихід Трампа, який демонстрував неоднозначне ставлення до Києва та доброзичливе до Путіна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що розвідка США заявила про втручання Росії у вибори президента США.