RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Трамп вірить, що РФ не причетна до загострення на Донбасі - The New York Times

Судячи з останніх заяв президента США Дональда Трампа, він намагається вірити заявам Володимира Путіна про те, що Росія не бере участі в збройному конфлікті на сході України, принаймні у останній ескалації на Донбасі. Про це йдеться e матеріалі The New York Times.

Як зазначає видання, Трамп сумнівається в підтримці РФ, бойовиків причетних до ескалації бойових дій, яке почалося під Авдіївкою, приймаючи сторону президента РФ.

Так, на наступний день після телефонної розмови з Путіним Трамп невизначено охарактеризував спалах конфлікту в Україні, зазначивши: "Ми не знаємо точно, що там відбувається".

В інтерв'ю телеканалу Fox News американський президент зауважив: "Ми не знаємо, чи можна їх (бойовиків - ред.) контролювати. Вони діють безконтрольно? Це також трапляється. Ми з'ясуємо це. Я був би здивований, але ми подивимося".

"Коментарі Трампа лише засвідчили, що його прагнення до зближення відносин з Росією можуть затьмарити його бачення того, що відбувається в Україні", - пише газета.

У той же час президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з Трампом підняв ці питання.

"В офіційному повідомленні про розмову з Порошенком Трамп висловив готовність працювати з Києвом і Москвою для вирішення конфлікту. Але ця заява зводиться до того, щоб допомогти "відновити мир вздовж кордону", в той час як насильство відбувається на території східної частини України", - зазначає The New York Times.

Нагадаємо, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що у ескалації бойових дій під Авдіївка винні "самостійності" загони, які не причетні до Збройних сил України.