RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Клімкін повідомив у США секрет успішних переговорів з Росією

Ведення переговорів з Росією, яка нехтує будь-якими міжнародними домовленостями, можливо лише з позиції, підкріпленої силою і міжнародною солідарністю. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, виступаючи під час слухань у Сенаті США.

"Існує лише один можливий шлях вести переговори з Росією - маючи підкріплену силою позицію і міжнародну солідарність", - цитує Клімкіна "Укрінформ".

Він нагадав про кричущі випадки порушення РФ Мінських домовленостей: визнання документів, виданих бандами "ЛНР" і "ДНР", заяви про утвердження російського рубля офіційною валютою на окупованих українських територіях, а також експропріація ключових підприємств в ОРДЛО.

Клімкін подякував США за надану підтримку, особливо у військовій сфері протягом останніх трьох років, і висловив надію, що нова адміністрація США продовжить її.

"Продовження цієї підтримки - не тільки в інтересах України, але також в інтересах Сполучених Штатів, свободи і стабільності всіх трансатлантичних союзників", - підкреслив глава МЗС

Разом з тим, він звернувся до сенаторів з проханням підтримати продовження військового співробітництва та поставок американського озброєння в Україні.

"Поставки оборонної зброї з боку Сполучених Штатів, а також продовження поставок військово-технічного обладнання стало б потужним сигналом для Кремля і значно посилило б можливості України захищати свою територію від російської армії", - підкреслив Клімкін.

Він додав, що надана раніше американською стороною підтримка "довела свою ефективність", в тому числі під час відбиття атак російських військ під Авдіївкою.

Нагадаємо, раніше на переговорах з главою зовнішньополітичного відомства України держсекретар США Рекс Тіллерсон дав гарантії неможливості укладення угоди з РФ щодо України за спиною офіційного Києва.