RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Ініціатива з миротворцями ООН на Донбасі: міжнародник розкрив хитрий задум Кремля

Росія може використати ініціативу з появою миротворців ООН на Донбасі у власних інтересах.

Такі побоювання у коментарі "Радіо Свобода" висловив юрист-міжнародник Геннадій Друзенко.

"У мене велике побоювання, щоб це не було першим кроком довгострокової операції Росії по нав'язуванню миротворців ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку)", - говорить він. Такий стан справ може призвести до легалізації російської присутності в якості миротворців.

Юрист вважає, що про миротворців можна буде говорити тільки після "де-юре" визнання Росії на міжнародному рівні як країни-агресора. У такому разі її представники не зможуть брати участь у миротворчих і спостережних місіях. "Тоді ми б мали більш-менш об'єктивних, незалежних міжнародних спостерігачів, а не одну з сторін, що і суддя, і учасник конфлікту", - зазначає експерт.

Поки ж говорити про блакитні каски на Донбасі рано. До того ж, вказує Друзенко, поки миротворчим силам не вдалося припинити жодну війну.

Як повідомляв "Апостроф", після підриву авто місії ОБСЄ на Донбасі президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном. У ході бесіди український лідер закликав активізувати переговори з приводу введення миротворчого контингенту під егідою ООН на Донбас.