RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Безвіз для України: журналіст дізнався несподівану деталь

Міністри країн ЄС з питань сільського господарства і рибальства затвердять 11 травня надання безвізового режиму Україні. Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк з посиланням на власні джерела.

"Міністри ЄС з сільського господарства та рибальства підтвердять візову лібералізацію для України від 11 травня близько 10-ї ранку. Це останній законодавчий крок перед підписанням наступного тижня", - написав Йозвяк.

Після затвердження рішення міністрами, відбудеться підписання і публікація рішення в Офіційному журналі Європейського Союзу. Сам безвізовий режим набуде чинності через 20 днів після публікації - орієнтовно 11 червня.

За розподілом компетенцій у ЄС питання безвізових повинні схвалювати міністри внутрішніх справ, проте в окремих випадках - коли проти не виступає жодна держава-член ЄС - питання виноситься для "технічного затвердження" на непрофільній Раді ЄС, оскільки це дозволяє не чекати зустрічі профільних міністрів і дещо прискорити процедуру.

Відзначимо, що на даний момент, безвіз для України відсутній у порядку денному зустрічі міністрів.

Додамо також, що безвіз для Молдови було затверджено у березні 2014 міністрами транспорту і телекомунікацій, для Грузії - у лютому 2017 року на міністерській зустрічі з питань енергетики.

Нагадаємо, раніше в Європарламенті назвали точну дату завершення процедури надання Україні безвізового режиму з країнами ЄС.