RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Українське питання: на Заході озвучили прогноз щодо дій Росії на Донбасі

Відсутність єдиної позиції у країн Заходу по відношенню до Росії і конфлікту на Донбасі створює умови, в яких Росія може продовжувати свою агресивну зовнішню політику.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів директор аналітичного центру Cicero Foundation і автор книг про путінську Росію Марсель ван Херпен.

"Існує небезпека, що Росія буде діяти в односторонньому порядку в серпні або вересні, коли будуть масштабні навчання "Захід-2017" (у Білорусі - "Апостроф"). Це завжди дуже складний період. Загалом, я не дуже оптимістичний, якщо ми говоримо про вирішення конфлікту", - зазначив експерт.

На думку ван Херпена, Росія вже зробила перший крок для інтеграції Донбасу до свого складу, визнавши "паспорти" терористичних організацій. Дана тактика схожа з тією, що РФ застосувала в Абхазії і Південній Осетії.

"І я думаю, що на Донбасі ми бачимо те ж саме: Росія бачить ці території як спеціальну зону, яка більше не належить Україні, але очікує, коли її включать до складу РФ. Це піар-стратегія імперіалістичної реконкісти", - сказав експерт.

Детальніше читайте інтерв'ю Марселя ван Херпена на "Апострофі": "Війну на Донбасі можуть розморозити в будь-який момент - західний експерт про плани Путіна і його друзів в ЄС".