RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Нехай звернеться до Путіна: у Раді відповіли на відеозвернення матері полоненого Агеєва

Віце-спікер Верховної Ради, представник України на переговорах у Мінську прокоментувала відеозвернення матері полоненого російського військовослужбовця Віктора Агєєва до президента України Петра Порошенка.

"Мати військового злочинця Агеєва просить президента Порошенка помилувати її сина. А ми, українці, вимагаємо від Путіна помилувати Олега Сєнцова! (Олег, правда, ні в чому не винен, і це велика відмінність від агєєвих та інших "заблукавших"). Примітно, що ця російська жінка зовсім не скаржилася, коли її сина послали вбивати українців, теж чиїхось синів", - написала Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Вона також зазначила, що Україна вимагає помилувати й інших незаконно засуджених в РФ українців – Олександра Кольченка, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха, Валентина Виговського, Романа Сущенка, Євгенія Панова, а також полонених з Макіївської колонії, Донецького СІЗО і в'язниці в Луганську.

Геращенко нагадала, що у травні 2016 року родичі загиблих на Донбасі російських журналістів звернулися до Путіна за помилуванням для Надії Савченко. Пізніше це дало можливість обміняти її на ГРУшників Єрофєєва та Александрова.

"Прохання до "Нової газети", яка друкує ці звернення матері Агеєва: будь ласка, порадьте цій жінці, яка ніколи до сьогоднішнього дня не замислювалася, де її син і чим займається, звернутися до Путіна з вимогою помилувати українців!", - написала Геращенко.

Вона вважає, що це дозволить розблокувати процес обміну полоненими, після чого в Росії визнають, що їхні військові сидять в українських в'язницях і віддадуть українців в обмін на своїх громадян.

Як повідомляв "Апостроф", в Міноборони РФ заявили, що росіянин Віктор Агєєв не має відношення до Збройних сил.