RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україні дали пораду, як реагувати на скандальні ініціативи Польщі

В контексті недавнього дипломатичного скандалу між Україною і Польщею, враховуючи ту роль, яку Варшава зараз грає в українській зовнішній політиці, Києву не слід вдаватися до емоційних реакцій.

Таку думку висловив політолог Максим Михайленко в своєму блозі на "Апострофі".

За його словами, необхідно реагувати максимально коректно, у рамках дипломатичного протоколу, як, в основному, Україна і надходить.

Політолог зазначив, що в Українському Інституті національної пам'яті працюють люди, які за своїми переконаннями схожі на польських націоналістів, "тільки зворотні".

"Тому що наш Інститут національної пам'яті практично повністю скопійований з польського інституту національної пам'яті, тільки польський інститут ще і володіє повноваженнями спецслужби", - вважає Михайленко.

Він звернув увагу на той факт, що негаразди в українсько-польських відносинах не в інтересах обох держав, оскільки у обох держав є спільний ворог - Росія.

Експерт упевнений, що дипломатичний скандал між Києвом і Варшавою – це "фішка нині правлячої в Польщі партії, з якої ми змушені багато в чому просто миритися".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Конфлікт України з найближчим союзником: Росія вже вставляє ногу в двері".