RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Скандал навколо двигунів для ракет КНДР: Україні дали пораду

Україна, в контексті статті The New York Times про можливу причетність Києва до ракетної програми Пхеньяну, повинна максимально показати свою відкритість і активізувати свої зусилля на північнокорейському напрямку.

Про це заявив експерт МЦПД Євген Ярошенко в блозі на "Апострофі".

За його словами, зараз ситуація не є катастрофічною, оскільки відсутні вагомі докази того, що ракетні двигуни були відправлені в КНДР саме з "Південмашу".

Аналітик відзначив, що Україна ще чотири місяці буде залишатися непостійним членом РБ ООН, тому вона має голос, коли ставляться на голосування резолюції про нові санкції проти Північної Кореї.

Ярошенко пише, що дана ситуація може мати більш серйозні наслідки для України, ніж тоді, коли Україну звинувачували в поставках Іраку радіолокаційної системи "Кольчуга", оскільки держава, яке причетне до ядерної програми КНДР, може опинитися під непередбачуваним тиском міжнародного співтовариства і США зокрема.

"Тому потрібно цю історію взяти до уваги і максимально обмежувати зв'язки з чорним ринком озброєння, щоб потім не виникало скандалів на міжнародному рівні", - підсумував експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Ракетний" скандал навколо України і КНДР: три головні версії".