RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Порошенка різко відповіли на умови Путіна щодо миротворців на Донбасі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав пропозицію російського президента Володимира Путіна про розміщення на Донбасі миротворців ООН маніпуляцією.

Про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформу".

"Це очікувана маніпуляція, яка, насамперед, полягає в тому, що Росія прагне до визнання підтримуваних нею терористів на окупованій частині Донбасу. Це марна спроба перевести весь мирний процес в якусь віртуальну реальність. І збити все те, чого ми досягли за цей час з допомогою наших партнерів", - заявив Клімкін.

За його словами, маніпуляцією є і те, що росіяни пропонують розміщувати миротворців уздовж лінії розмежування. Клімкін бачить в цьому шлях до замороження конфлікту, що є прагненням Росії "легалізувати свою колонію, свій протекторат на окупованій частині Донбасу".

"Більше того, я вбачаю в цьому і елемент своєрідної політичної шизофренії. Москвою нібито декларується прагнення допомогти ОБСЄ, місії СММ (Спеціальна моніторингова місія - ред.). Але як? Розмістивши миротворців тільки уздовж лінії розмежування! Це ж навпаки, тільки ускладнить роботу СММ, тому що не можна мати дві місії з різним територіальним мандатом. Це таке безумство, що одночасно і смішно, і сумно...", - додав міністр.

За його словами, країни-члени ООН добре розуміють ці спроби маніпулювати.

Про те, що потрібно знати про миротворців і чи допоможуть вони Донбасу, читайте у статті на "Апострофі"– "Повернути Донбас: єдиний варіант, за якого допоможуть миротворці".