RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Відомий політолог назвав дві речі, якими Україна може тиснути на Кремль

Відомий російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський вважає, що Україна повинна зайняти принципову позицію про те, що Росія є агресором і про те, що силовий варіант повернення окупованих територій неможливий.

Таку точку зору він висловив в інтерв'ю "Апострофу".

"Насамперед, має бути принципова політична позиція, виражена тим же законом, який зараз в Раді", - говорить Піонтковський.

При цьому він вказує, що в той час, як Росія захоплює українські міста, з нею досі не розірвані економічні зв'язки, а російські пропагандисти спокійно знаходяться в Києві.

"Якщо Київ хоче, щоб Захід тиснув санкціями, то повинні бути не менш жорсткі санкції України по відношенню до Кремля, Путіна. Американський Конгрес прийняв чудовий закон, та ж позиція Волкера – і на сьогоднішній день це більш жорстко, ніж офіційна позиція українського керівництва", - вважає політолог.

Він відзначає, що зараз Захід краще розуміє гру російського президента Володимира Путіна, тому не буде сильно тиснути на Київ.

"Є дві важливі речі – принципова позиція, що Росія - агресор, Росія веде війну, Росія окупувала територію. Це перше. Друга позиція - що Україна силовим шляхом не може повернути територію. Це війна, загибель десятків тисяч людей. Але Україна ніколи з цим не змириться. Території повернуться, коли в Росії зміниться режим. Рано чи пізно", - зазначає Піонтковський.

Він вважає, що Росія і далі буде влаштовувати провокації, так як це є частиною гібридної війни.

При цьому, каже політолог, Україні не варто забувати і про внутрішніх ворогів.

"Я не можу зрозуміти, чому найлютіший ворог України, агент Путіна Медведчук, вважається у вас державним діячем, бере участь у переговорах і так далі. Тут дуже багато питань. Для мене буде зрозуміло, що Україна зрозуміла, з ким має справу, що вона знаходиться у стані війни, в той день, коли Медведчук буде арештований", - зазначив політолог.

Також читайте повний текст інтерв'ю Піонтковського "Апострофу": "Україна поверне Донбас не війною, а Путін почав торги - Андрій Піонтковський".