RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Клімкін розкрив нові деталі зустрічі Порошенка з Трампом

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що під час запланованої на 21 вересня зустрічі президентів Петра Порошенка і Дональда Трампа планується обговорити ситуацію навколо Донбасу і співробітництво в сфері безпеки.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Будемо обговорювати ситуацію навколо окупованого Донбасу і загальну тактику. Звичайно, будемо обговорювати співробітництво в сфері безпеки і сприяння США в просуванні порядку денного українських реформ. Це - основні питання порядку денного", - заявив Клімкін.

При цьому глава МЗС допускає, що спектр питань може бути ширше, так як американська сторона може додавати свої запитання.

Також Клімкін повідомив, що у зустрічі візьмуть участь Володимир Єльченко та Нікі Хейлі - посли України та США, які обговорюють у рамках Радбезу ООН питання введення миротворчої місії на Донбас.

"Зустріч буде на полях Генасамблеї, в ній братимуть участь радники з питань нацбезпеки і посли України та США в ООН", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", посол України в США Валерій Чалий озвучив перелік тем, які обговорюватимуть президенти України і США під час зустрічі в Нью-Йорку.