RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Україна відповіла з приводу своєї офіційної позиції щодо референдуму в Каталонії

МЗС України назвав нелегітимним референдум про незалежність Каталонії і висловили впевненість, що Іспанія зможе демократичним шляхом вирішити внутрішньополітичні проблеми.

Про це повідомляє агентство. "Інтерфакс-Україна".

"Україна вважає нелегітимним проведений каталонською владою 1 жовтня 2017 поточного року референдум, який був заборонений Конституційним судом Іспанії через його невідповідність Конституції держави", - відповіла речник зовнішньополітичного відомства України Мар'яна Беца на запит агентства.

Вона підкреслила, що Україна підтримує готовність уряду Іспанії до політичного діалогу з парламентськими силами для відновлення правопорядку і стабільності.

"Переконані, що Іспанія як одна з лідерів демократії у світі, спираючись на міцний фундамент демократичних традицій і цінностей, які в свій час зумовили мирний перехід від диктатури до демократії і згодом до членства в НАТО і ЄС, буде демократичним способом вирішувати всі нагальні проблеми внутрішньополітичного життя", - зазначила Беца.

Вона додала, що Україна виступає за безумовне повага суверенітету і територіальної цілісності всіх країн світу в рамках міжнародно визнаних кордонів і дотримання ними основних норм міжнародного права.

Детальніше про ситуацію в Іспанії читайте в матеріалі "Апостроф": "Будуть лякати війною: чого чекати після референдуму в Каталонії".