RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Чи вирішать долю Донбасу за спиною України: експерти дали прогноз

Проведення переговорів по нормалізації ситуації на Донбасі між США і РФ без участі України не є спробою перетворити її в "предмет торгу".

Про це в коментарі "Апострофу" розповів нардеп і координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Я не думаю, що Україна може бути предметом торгу з однієї простої причини. Ми не критично залежний від США. У цій ситуації допомога США для нас істотна, але не критична. Це не означає, що якщо завтра США припинять допомогу, то Україна здасться Росії. У цьому плані Україна незалежна від своїх партнерів", - резюмував нардеп.

На думку військового експерта Олега Жданова, Україна зайняла в даній ситуації дуже пасивну позицію, навіть не намагаючись вплинути на хід переговорів.

Політичний аналітик Андрій Бузаров упевнений, що переговори помічника президента РФ Владислава Суркова і спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера є безперспективними.

"Позиція Російської Федерації не сформована в питанні Донбасу. Вони, швидше за все, залишаються на колишній позиції, що Україна повинна першою виконати Мінські угоди. Тому я не вірю в ефективність нового формату Сурков-Волкер", - прокоментував експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Два варіанти для Донбасу: що Волкер і Сурков обговорювали на секретних переговорах.