RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Росію тиснуть катком: військовий експерт розкрив, за що Кремль торгується на Донбасі

Порушуючи тему миротворців ООН на Донбасі, Росія намагається виторгувати у країн Заходу можливість спокійно провести президентські вибори в березні 2018 року.

Про це розповів блогер і військовий експерт Олексій Арестович в інтерв'ю "Апострофу".

"Я сумніваюся, що Росії потрібні миротворці на Донбасі. Кремль зволікає, створює умови для проведення спокійної виборчої кампанії в Росії і обговорює один із сценаріїв, при якому вони все-таки будуть виходити з Донбасу", - пояснив експерт.

Кремль, за словами Арестович, розуміє, що США можуть опублікувати перед президентськими виборами неприємну для керівництва Росії інформацію.

"Є санкції, дія яких зобов'язує в кінці лютого-початку березня опублікувати всі фінансові злочини путінського режиму проти, перш за все, народу Росії. Потрібно ж щось виторговувати, правильно? Інакше, якщо це опублікувати за три тижні до виборів, то мало що може трапитися. Ось вони і торгуються", - розповів блогер.

За словами нашого співрозмовника, "американський каток" тисне Росію, намагаючись змусити її погодиться на введення миротворців, погрожуючи в протилежному випадку збільшити ціну конфлікту в усіх відношеннях: міжнародному, військовому і т.д.

У той же час, вважає Арестович, Росія погоджується на примирення, але попереджає, що введення нових санкцій "сприйме несприятливо".

Детальніше про Донбас, гру США проти Росії і протести 17 жовтня в Києві читайте в інтерв'ю Арестовича "Апострофу" "Росія може піти з Донбасу, але є умова".