RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Українці воюють за американців: військовий експерт цікаво пояснив протидію агресії Кремля на Донбасі

США прагнуть послабити Росію, щоб стримати її експансію на Захід, застосувавши тактику "тисячі порізів" і тиску з багатьох фронтів, але виконавцем даного плану на даний момент є Україна, яка виявила здатність успішно воювати проти РФ.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"Ми довели, що можемо воювати з Росією, і змусили нести втрати – репутаційні, фінансові, військові, людські, які завгодно. Якщо б цього не робила Україна, тоді це довелося б робити американським солдатам. Навіщо США перекинули другу бронетанкову бригаду в Польщу? Вони зобов'язані цим займатися. Але вони воліють воювати руками українських солдатів", - зазначив Арестович.

На думку експерта, США на даний момент чинить серйозний тиск на Росію, підштовхуючи РФ в американських виконання завдань в Сирії .

"На даному етапі українська політика збіглася з американською. Ми йдемо тандемом. Тому і прийняли цей закон [в першому читанні законопроект про реінтеграції Донбасу]. Але закон, у всій своїй суперечливості, від назви до окремих пунктів, є квінтесенцією складною американсько-європейсько-української стратегії відносно Росії", - резюмував Арестович.

Докладніше читайте в інтерв'ю "Апостроф": Росія може піти з Донбасу, але є умова - Олексій Арестович.