RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Стало відомо, коли відкриються нові пункти пропуску на кордоні України з Польщею

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та маршал польського Сейму Марек Кухцінський погодили відкриття чотирьох нових пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Про це заявив Парубій за підсумками зустрічі з Кухцінським в Польщі 22 жовтня.

"Ми сьогодні домовилися, що наступним нашим кроком при наступному приїзді будуть ще чотири пункти переходу через кордон - в Закарпатті, два у Львівській області та ще один перехід на Волині", - заявив Парубій.

Зокрема, мова йде про будівництво нових переходів: Боберка - Смольник, Лопушанка - Міхновець у Львівській області, Адамчуки - Збережа у Волинській області та Лубня - Волосате в Закарпатській області.

Парубій зазначив, що в 2018 році в бюджеті Польщі передбачено 100 млн злотих (740 млн грн, - прим. "Апострофа") на створення пункту пропуску на переході Мальховице - Нижанковичі.

Кухцінський зазначив, що, поки Україна не є членом Євросоюзу, потрібно побудувати якомога більше пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

"Було б дуже добре, щоб Україна увійшла до Євросоюзу, і тоді б ми не повинні були думати про будівництво пропускних пунктів, і ці гроші пішли на пенсії, підвищення заробітної плати, будівництво доріг і краще життя людей", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 17 червня, в мережі опублікували відеозапис, на якій відображена чергу на пункті пропуску на кордоні з Польщею в селі Шегині Львівської області.