RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У Раді розповіли, чи будуть нардепи голосувати за розрив дипвідносин з Росією

Не всі депутати Верховної Ради України готові однозначно підтримати ініціативу нардепа від БПП Ігоря Винника про розрив дипломатичних відносин з Російською Федерацією.

Це випливає з коментарів народних обранців "Апострофу".

Нардеп від Радикальної партії Дмитро Лінько назвав пропозицію про розрив дипломатичних відносин логічною.

"Будь-які аргументи, що вони (дипломатичні відносини) потрібні і нібито захищають наших громадян на території РФ - неправда. Ті посольства і консульства, які є в Україні, є центрами ворожої агентури", - говорить нардеп.

За його словами, російськими посольствами в Україні контролюються проросійські ЗМІ.

"Ми бачили, як російський консул в Одесі втручався в судовий процес, коли випустили на свободу винних у розстрілах майданівців 2 травня. І через менші конфлікти між країнами розривалися дипломатичні відносини, а у нас йде війна і третій рік це питання не ставиться на голосування", - говорить Лінько.

Схожої думки притримується парламентарій від "Батьківщини" Сергій Соболєв.

"Тут повинна бути залізна логіка: якщо у нас "громадянська війна", як стверджують Путін і його пропаганда, то дипвідносини – це нормально. Я вважаю, що це не громадянська війна, а агресія Російської Федерації, тому логічно розірвати відносини", - говорить він.

У той же час нардеп від "Самопомочі" Семен Семенченко наголошує, що остаточне рішення буде залежати від того, що саме буде написано в тексті законопроекту.

"Фракції БПП і НФ висували в різний час дуже багато ініціатив з патріотичними назвами і абсолютно протилежним змістом. Все залежатиме від того, що дійсно буде написано", - говорить він.

При цьому нардеп зазначає, що розрив дипломатичних зв'язків і закриття кордону повинні були стати обов'язковими умовами захисту від агресії ще в 2014 році.

Максим Бурбак, який є лідером фракції "Народний фронт" у ВР, не став давати коментарів, поки пропозицію Винника не буде прописано.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": В Раді готують гучне рішення щодо Росії: чого чекати та кому це треба.