RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ляпас від сусіда: в Україні бурхливо відреагували на загрозу оголошення В'ятровича персоною нон грата в Польщі

Інформація про те, що директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович ймовірно став персоною нон грата в Польщі, викликала бурхливе обговорення серед українців.

Так, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко в своєму Twitter зазначив, що в разі, якщо інформація про заборону для В'ятровича підтвердиться, Україні слід приймати дзеркальні заходи.

Такої ж думки дотримується Олександр Аронець. У своєму Facebook він зазначає, що зараз не час влаштовувати конфронтацію, але Україна повинна діяти симетрично. Особливо він вказує на те, що дії поляків йдуть на користь лише росіянам.

Депутат Київради від "Свободи" Руслан Андрійко зазначає, що, на жаль, в політиці існують тільки інтереси держави.

Докладно про ситуацію з забороною В'ятровичу в'їжджати на територію Польщі написав професор і публіцист Володимир Іваненко.

Нагадаємо, раніше в коментарі "Апострофу" В'ятрович не виключав, що поляки можуть оголосити його персоною нон грата. Тоді він наголошував, що "оголошення персони нон грата у відношенні посадової особи в Україні за спроби змусити партнерів дотримуватися чинного в Україні законодавства - це абсолютно скандальний і неприпустимий крок, який може завести відносини між Україною і Польщею в глухий кут".

Про українсько-польський конфлікт з точки зору поляка читайте в матеріалі журналіста Павла Боболовича на "Апострофі": Є лише одне рішення: що думають в Польщі про скандал з Україною.