RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Намагається заглушити критику: в Україні пояснили дружелюбність Трампа до Путіна

Президент США Дональд Трамп, роблячи заяви про партнерство з Росією, йде ва-банк, намагаючись змінити громадську думку з приводу його зовнішньої політики.

Про це розповів виконавчий директор міжнародного фонду "Відродження" Євген Бистрицький в коментарі "Апострофу".

"Він думає, яким чином заглушити ту критичну кампанію проти нього, яка пов'язана з контактами його особисто і представників його виборчого штабу з представниками Росії. Він йде ва-банк і упирає на дуже просту річ: в питаннях глобальної безпеки Росія повинна бути партнером і в жодному разі не можна робити її ворогом. А ви знаєте, що Трампа звинувачують в тому, що він поставив світ і США на межу війни. Відповідно, він хоче збити цю хвилю критики ", - заявив він.

У той же час, дипломат, експерт "Майдану закордонних справ" Олександр Хара вважає, що заяви президента США відображають лише його особисту позицію, а не американської держави.

"Друга частина - особиста позиція Трампа. Йому здається, що у нього склалися хороші відносини з (президентом РФ Володимиром - ред.) Путіним. Йому здається, що він може зробити щось більше, ніж змогли зробити (колишній президент США Барак - ред.) Обама і (колишній держсекретар США - ред.) Хілларі Клінтон. Він сміється над ними, що у них нічого не вийшло, а ось у нього, як у політика іншого калібру, все вийде. Звичайно, це наївно, але що поробиш. Взагалі Трамп вважає, що поняття хороших відносин між країнами тотожне хорошим відносинам між тими людьми, які їх очолюють", - зазначив він.

Одночасно, вважає Бистрицький, державна політика США збігається з інтересами України.

"Міністр оборони, державний секретар абсолютно чітко озвучують свою позицію, яка відповідає національним інтересам США і збігається з інтересами України: продовження санкцій щодо Росії, невизнання анексії Криму, тиск в питаннях Мінських угод, діяльність (спецпредставника США по Україні - ред.) Курта Волкера, позиція Конгресу, все це вкладається в одну систему", - зазначив експерт.

Детальніше про недавні скандальні заяви Трампа читайте в матеріалі "Апострофа" Трамп знову хоче дружити з Путіним: що це значить для України.