RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Гірше Придністров'я: Кучма розповів про спробу Росії встановити новий кордон з Україною на Донбасі

17 листопада другий президент України Леонід Кучма заявив про те, що Росія має намір відгородити окуповані території на Донбасі кордоном, створивши "щось на зразок Придністров'я".

Його слова цитує Інтерфакс-Україна.

"Те, що пропонує Росія на лінії зіткнення, - це зробити новий кордон з Україною. І зробити щось на зразок Придністров'я, знову один із заморожених конфліктів, але це буде набагато гірше, тому що у Придністров'я немає кордону з Росією", - заявив Кучма.

Другий президент України відзначив, що не бачить перспектив вирішення конфлікту на Донбасі.

"Я не бачу перспективи сьогодні розв’язання українсько-російського конфлікту. Не бачу. Такими вчинками, які відбуваються, шансів домогтися миру в тому регіоні немає", - сказав він.

Також він вважає зустріч спецпредставника США по Україні Курта Волкера і помічника президента Росії Владислава Суркова непродуктивною.

"29 пунктів запропонували США, три пункти Росія готова прийняти, і те, що він (Сурков - ред.) говорить "три - це не нуль" - так це нуль", - висловився Кучма.

Раніше "Апостроф" детально описав результати переговорів Волкера і Суркова в матеріалі "Трамп і Путін готують прорив по Донбасу: сценарій завершення війни".