RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У владі Угорщини зробили гостру заяву про право своїх громадян на автономію за кордоном

Віце-прем'єр Угорщини Жолт Шем'єн заявив, що етнічні угорці за кордоном мають право на угорське громадянство, автономію і право голосу.

Текст його виступу було опубліковано на сайті угорської партії влади "Фідес".

Шем'єн заявив, що в угорській владі "є загальний консенсус" щодо того, що угорці за кордоном мають право на автономію, угорське громадянство і право голосу.

"Угорське громадянство для закарпатців - це не тільки емоційне питання, але і екзистенціальне, оскільки дозволяє вільно пересуватися по світу. Уряд прагне до цього, щоб після сотні років репресій від "Тріанона" люди відчули переваги бути громадянином Угорщини", - зазначив він.

Віце-прем'єр розповів, що скоро присягу прийме мільйонний громадянин Угорщини за кордоном. За його словами, за спрощеною процедурою в країнах Карпатського басейну угорське громадянство отримали 870 тисяч чоловік.

Він також нагадав, що "поки мовне законодавство не буде відкликано, угорський уряд буде перешкоджати всім важливим для України ініціативам".

Нагадаємо, Конституцією України заборонено подвійне громадянство.

Читайте також матеріал "Апострофа" про конфлікт з Угорщиною: "Небезпечна межа: як Україні не допустити повноцінного конфлікту на заході".