RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Там оперують не цукром і гречкою: історик пояснив, чому Україна стала заручницею агресивної політики Польщі

Польська правляча партія "Право і справедливість" свідомо використовує радикальну риторику щодо України напередодні наступних парламентських виборів.

Про це в коментарі "Апострофу" сказав історик та політолог Євген Магда.

"Для партії "Право і справедливість" історична політика – це органічна частина її внутрішньої політики. І зараз на тлі переформатування уряду і очікування відставки пана Ващиковського, а також майбутніх виборів партія хоче монополізувати "правий" фланг. Вони використовують ту тему, яка для них зрозуміла, яка знаходить відгук в серцях значної частини їхніх виборців. І Україна – заручниця того, що Польща випереджає нас у своєму політичному розвитку, що польські політики оперують не цукром і гречкою, а питаннями цінностей", - зазначив Магда.

Однак він вважає, що засідання консультаційного комітету України і Польщі у Кракові може прийти до взаєморозуміння.

"Період непростий, але треба розуміти, що відносини України і Польщі важливі, що псувати їх далі не можна, так як це може призвести до негативних наслідків не тільки в двосторонніх відносинах, але і для відносин у всій Центральній Європі. Тому я думаю, що шанси на розуміння, на зменшення напруги є, інше питання, що ці шанси треба реалізувати", - констатує Магда.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Кілька дитячих помилок України: що найбільш небезпечно у скандалі з Польщею".