RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У ПАРЄ ухвалили важливу декларацію щодо санкцій проти РФ

Більшість членів Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в приватних розмовах не готові приймати делегацію Росії без серйозних кроків з боку РФ.

Про це Володимир Ар'єв написав на своїй сторінці в Facebook.

"Більшість колег в приватних розмовах не готові приймати делегацію Росії без серйозних кроків з боку РФ. Відповідну декларацію вже підписали представники 16 країн, в тому числі багато голів національних делегацій. Текст документа буде оприлюднений в грудні. Тому завтрашнє обговорення, якщо воно відбудеться, може повернутися не в ту сторону, яку очікують прихильники безумовного повернення делегації РФ ", - написав він.

Всього в ПАРЄ 47 країн-учасників.

Однак нардеп насамперед висловив обурення через тем, які хвилювали учасників Бюро ПАРЄ.

Зокрема, представники відмовилися виносити на обговорення Постійного комітету ПАРЄ випадки втручання хакерів під час виборів в США, Франції і Німеччини, підтримку сепаратизму в Каталонії, стимулювання Brexit, злами в Латвії, Данії.

Ар'єв вважає, що колеги по Європейській народній партії підтримали розгляд "внутрішньої містечкової проблематики на шкоду обговорення загальносвітових викликів".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Раді Європи підготували механізм, який дозволить зняти санкції з Росії і повернути делегацію країни-агресора в Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ).