RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​М'яч на боці Києва: на Заході розповіли, чого чекати Україні від саміту "Східного партнерства"

На саміті "Східного партнерства", який 24 листопада проходить у Брюсселі, будуть обговорюватися технічні кроки співпраці, тому Україні не варто чекати якихось важливих домовленостей.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив німецький політолог, старший науковий співробітник Інституту Євро-Атлантичного співробітництва у Києві Андреас Умланд.

Він вважає можливим обговорення можливості входження України в митний союз: "Хоча тут головне питання, наскільки вигідно було б зараз Україні увійти в митний союз з ЄС, доки обсяги торгівлі з Європейським Союзом не настільки великі".

При цьому, переконаний Умланд, не варто чекати на саміті принципово нових кроків.

"ЄС, очевидно, вичерпав все, що він міг надати Україні. Повністю набула чинності Угода про асоціацію, надано безвізовий режим. І зараз м'яч на стороні України: вона повинна переконати ЄС, щоб він прийняв рішення про надання офіційної перспективи членства", - підкреслив він.

Експерт відзначає "для цього Україна повинна спочатку змінити свій імідж на Заході, де вона поки що вважається олігархічною і корумпованою державою".

За словами Умланда, західні держави не поспішають говорити про перспективу членства України, Грузії і Молдови в ЄС.

Іміджева проблема України, Грузії та Молдови, на мій погляд, тут ключова. Якщо б були більш рішучі реформи, дискусія про надання перспективи членства, напевно, знову почалася б. Тому що є велика група підтримки: східноєвропейські держави-члени ЄС і Європарламент", - зазначив політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" Діалог глухих і німих: Європа роздратована і готова позбавити Україну серйозних грошей.