RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

З'явилася гучна заява про дату початку підготовки Росією агресії проти України

Росія почала підготовку військових дій проти України після агресії в Грузії.

Про це сказав генерал-лейтенант запасу, екс-начальник Головного управління розвідки Міноборони України (2008-2010), голова Служби зовнішньої розвідки (2014-2016) Віктор Гвоздь, передає УНІАН.

"Ще будучи керівником військової розвідки, я побачив певні невідповідності, для мирного часу ця структура працювала так, як вона працювала... Я розумів ще тоді, в 2009 році, а ми бачили вже відповідну підготовку РФ після Грузії (військові дії в Південній Осетії в серпні 2008 року, - ред.), коли вони почали розгортати угруповання (військ, - ред.) вздовж наших кордонів, нам треба міняти підходи і до розвідувальної діяльності", - заявив Гвоздь.

Також він сказав, що на той період в Україні недооцінювалася важливість роботи розвідки.

"Що я відчув, будучи керівником військової розвідки, політичної розвідки? Недооцінка роботи розвідника, недооцінка цього інструменту, нерозуміння його. Я собі задав питання: чому? Я не буду говорити про кадрову політику, я про внутрішніх питаннях як розвідник не буду говорити, буду говорити тільки про геополітику, про зовнішніх питаннях", - повідомив генерал.

Як повідомляв "Апостроф", екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов заявив, що Росія військовою агресією на Донбасі намагається домогтися визнання законності анексії Криму.