RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні розповіли, як Кремль може використовувати Донецьк і Луганськ у гібридній війні проти США

Російські спецслужби можуть використати окуповані території Донбасу в гібридній війні проти США, щоб впливати на громадську думку американців в соціальних мережах і втручатися у виборчий процес.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав аналітик та блогер Юрій Христензен.

"Для більшого ефекту, в якості проксі можна вибрати ОРДЛО. Там і оренда дешевше і персоналу не треба багато платити. Терористичні війни для того і затівають, щоб отримати зруйновану територію, на якій потім можна недорого набирати виконавців в проксі-війська. І вже з допомогою цих військ тягнути каштани з вогню. Донецьк і Луганськ цілком підходять. Сьогодні там немає недоліку в людях з вищою освітою, готових за гроші розміщувати надіслані кураторами з Москви матеріали в соцмережах", - вважає Христензен.

На його думку, жителі окупованих територій України будуть використовуватися Росією, щоб зруйнувати виборну систему США.

"Луганчани будуть постити фейкові новини в американському сегменті соцмереж. Жителі США оберуть собі "трампів" в Сенат і Конгрес. Демократія збанкрутує, а Донецьк та Луганськ стануть зразком для всього прогресивного людства. Як колись такими зразками для неприєднаних країн були Куба і КНДР", - резюмував аналітик.

Як повідомляв "Апостроф", євродепутати висловлюють стурбованість з приводу можливого втручання Росії у вибори в Європейський парламент, які відбудуться в 2019 році.