RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Тепер не помре від ломки: в Україні вказали на негативний момент з черговим траншем МВФ

Слова президента України Петра Порошенка про підвищення тарифів в Україні через вимоги МВФ є правдою, а країна стала залежна від чергових траншів.

Таку думку висловив "Апострофу" політолог Кость Бондаренко.

"Що стосується траншу МВФ, то тут я вірю в усе те, що сказав наш президент. Якщо він говорить, що буде підвищення цін на газ і будуть виконуватися інші вимоги МВФ, то в це я вірю. Тут президент не лукавить. Якби він сказав, що буде здешевлення цін і будуть вводитися якісь соціальні моменти, то я б ще засумнівався. А в цей я вірю без всякого підгрунтя", - зазначив експерт.

За його словами, Україна потрапила в залежність від грошей Міжнародного валютного фонду і тепер сильно потребує чергового траншу.

"І цей момент аж ніяк не є позитивним для України. Я думаю, що цей "позитив" можна порівняти хіба що з тим, що наркоман отримав чергову дозу наркотиків і тепер не помре від ломки. Це приблизно та ж ситуація. Транш МВФ - це той ж наркотик. Україна присіла на наркотик у вигляді траншу і, відповідно, готова йти на багато непопулярних дій, аби отримати черговий мільярд", - резюмував Бондаренко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Чергова доза "наркотику": що отримає Україна від візиту Порошенко в Давос.