RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Протистояння з Кремлем: відомий журналіст вказав на прагматизм ЄС та інфантилізм України

Деякі країни-члени Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) жаліють, щодо ситуації з приводу повернення Росії до організації, так як їм вигідна співпраця з нею.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив журналіст Павло Казарін.

За його словами, у багатьох європейських політиків є бажання "прикинутися, ніби нічого не відбувається, як ніби ми знову в 2013 році".

"За великим рахунком Росія для Європи була надзвичайно вигідним партнером. Саме з Європою російський товарообіг був в десяток разів більшим, ніж, наприклад, товарообіг між Росією і Сполученими Штатами Америки. Чому? Тому що Росія продавала в Європу нафту і газ, а на отримані гроші купувала все інше. Це величезний ринок збуту – і досить платоспроможний. Ті нафтодолари, які Європа віддає Росії, дуже скоро повертаються назад в Європу, і в такому форматі дуже вигідно жити, існувати, вести бізнес", - пояснює до зарин.

Журналіст зазначає, що дехто в Європі розглядають Україну як далеку і неважливу країну.

"Я абсолютно не виключаю того, що якби у нас, в Україні, була б дискусія про те, чи вводити санкції проти якоїсь третьої країни за її агресію по відношенню до великого українського торгового партнера, то ми точно так же, напевно, задавалися б питанням: а чи повинна Україна упускати доходи, захищаючи країну, яка знаходиться дуже далеко і про яку ми нічого не знаємо?", - говорить він.

При цьому Казарін зазначає, що українському суспільству і політикам властивий інфантилізм.

"Ми звикли сприймати Європу як носія тих цінностей, які ми б хотіли успадкувати в своїх внутрішніх правилах гри. Тому, коли нинішній голова Парламентської асамблеї Ради Європи виходить з пропозицією повернути російську делегацію, у нас це викликає бурю емоцій, а у кого-то, може бути, і досить серйозне розчарування ", - вважає він.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - У Кремлі хочуть використати Донбас як троянського коня для України - журналіст.