RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Україні дали пораду, як переконати ЄС прийняти її до свого складу

Україна може спробувати домогтися включення своїх представників до європейських інституцій, які орієнтовані на євроінтеграцію країн Балканського півострова.

Про це йдеться матеріалі для видання "Дзеркало тижня" кандидата історичних та політичних наук Андреаса Умланда і Гюнтера Фелінгер.

"У деякі об'єднання в Південно-Східній Європі, спеціально створені за допомогою Брюсселя для сприяння міжнародній інтеграції Албанії та країн колишньої Югославії - такі як Регіональна рада співпраці (RCC), Центральноєвропейський угоду про вільну торгівлю (CEFTA), Регіональна антикорупційна ініціатива (RAI), мережа охорони здоров'я Південно-Східної Європи (SEEHN), а також ще 12 схожих організацій, можна спробувати переконати включити представників України", - йдеться в матеріалі.

Відзначається, що в деяких з цих ініціатив уже беруть участь небалканські країни, зокрема Молдова та Туреччина.

За їхніми словами, участь України в цих організаціях може краще представити країну перед ЄС і дозволить домогтися запрошення на участь в союзі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше старший науковий співробітник і керівник відділів зовнішньої політики ЄС і політики і установ в брюссельському Центрі дослідження європейської політики (CEPS) Стівен Блокманс оцінив шанси України на зближення з ЄС.