RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Загроза глобального конфлікту: дипломат зробив тривожну заяву з приводу війни в Україні

Неефективність ОБСЄ і інших міжнародних інститутів на Донбасі свідчить про величезний масштаб проблеми.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів політик і дипломат, колишній представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Роман Безсмертний.

"Але чому тоді не працює система ОБСЄ або інші структури, які можна було включати? Саме тому, що ця війна ведеться і на місцевому рівні, і на регіональному, і на континентальному, і на глобальному. Інакше якась частина зреагувала б - або Рада безпеки ООН, або ОБСЄ. Ось і глибина відповіді", - вважає дипломат.

За його словами, Мінський процес у даній ситуації є нежиттєздатним, який не може вирішити проблеми.

"А ми стрибнули в мінський процес і думаємо, що через розв'язання дрібної проблеми погасимо всю проблематику. Ні, не погасимо. Збереження такої динаміки - це пряма дорога до чергового і регіонального, континентального, і глобального конфлікту. Це всі розуміють, інакше б не нарощували військовий потенціал. Сьогодні немає держав, які не наростили б видатки бюджету на мілітарну складову", - зазначив дипломат.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Війна Росії і України - лише чверть проблеми, ситуація набагато жорсткіше - Роман Безсмертний.