Потрібно знаходити точки дотику: Україні дали важливу пораду з міжнародних відносин з Польщею

Україні слід більше уваги звертати на питання, за якими у неї є загальне розуміння з Польщею, а спірні історичні події залишити фахівцям.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив колишній український дипломат і військовий перекладач Дмитро Чекалкін.

"Польща – один з головних адвокатів України в Європі, потрібно знаходити мову взаєморозуміння з ними. Болючі теми мають бути справою істориків, а не політиків", - говорить він.

При цьому Чекалкін зазначає, що гострі історичні питання часто використовуються політичними партіями для підвищення рейтингу.

Ухвалення Польщею так званого "антибандерівського" закону він також вважає популістським.

" Мені здається, що це теж популістські рішення, оскільки сьогодні немає однозначної оцінки ні історичного персонажа Степана Бандери, ні його руху, тому я на місці політиків утримався б від того, щоб заглиблюватися в цю болючу й неоднозначну тему. Треба знаходити більше точок дотику з нашими союзниками, а не шукати те, що нас розділяє, оскільки головною небезпекою для існування країни сьогодні є найбільш підступний, небезпечний супротивник, з яким у нас, з урахуванням морського кордону, три тисячі кілометрів прикордонної території", - відзначає Чекалкін.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі" - У Києві стільки агентів найстрашнішого ворога України, що ми навіть не підозрюємо - Дмитро Чекалкін.